AdWords Preview: Nieuwe Redesign AdWords interface

De “simpler and more beautiful” AdWords versie die een aantal weken geleden werd gecommuniceerd als AdWords Preview, begint nu met uitrollen naar alle account wereldwijd, zo heeft Google gezegd. In dit Google AdWords Blog post krijg je Google AdWords uitleg over de verschillende aanpassingen.

Om de grootste verandering te zien moet je bij Google AdWords inloggen. Je ziet dan direct dat het AdWords interface een drastische cosmetische vernieuwing heft gekregen. De meest belangrijke verandering is bij het aanmaken van campagnes. Je kan nu kiezen tussen verschillende campagne types.  Het voordeel hiervan is dat wanneer je kiest voor een champagne op het zoeknetwerk, je niet overbodige instellingen krijgt voor display netwerk.

Paul Feng, de directeur Product Management bij Google verantwoordelijk voor het Google AdWords interface, heeft gezegd: De afgelopen jaren hebben we veel ontwikkelingen doorgemaakt, hierdoor is het AdWords interface een beetje “overweldigend” geworden voor sommige gebruikers. The campagne types functionaliteit is bedoeld zodat gebruikers een snelle en gepaste toepassing krijgen.

Verder zijn de aanpassingen vooral cosmetisch. Google heeft geprobeerd het simpeler te maken. Dit zodat mensen een helder overzicht hebben voor de taken die ze moeten doen. Daarnaast vond Google het huidige design niet passen in de tijd waarin we zitten.

Daarnaast blijven de overige toepassingen dezelfde werking hebben. Dus ook het linken van Google AdWords & Analytics blijft hetzelfde. Al zou ik graag hier veranderingen in zien om dit voor beginners nog gemakkelijker te maken.

Alle AdWords gebruikers zullen de veranderingen de aankomende dagen tegemoet kunnen zien, nu Google de uitrol wereldwijd heeft gemaakt.  Voor een AdWords preview van de aanpassingen moet je bij Google AdWords inloggen: Adwords.google.com

Wat vind jij van de nieuwe interface?

2 Reacties

  1. Dag Bart, bedankt voor je artikel. Eerlijk gezegd vind ik de vernieuwingen van Google Adwords niet echt spectaculair. Het is ietswat gebruiksvriendelijker, maar nog lang niet voor iedereen begrijpbaar. Ik verwacht dat het voor veel bedrijven nog steeds belangrijk is om hiervoor een gespecialiseerd persoon in te schakelen. Wat vind jij?

    • Dag Simone,

      Ik ben het er mee eens dat het nog steeds belangrijk is om een gespecialiseerd in te schakelen voor AdWords. Hierdoor kan je gericht schieten op de juiste mensen en het meeste uit je geld halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.