Vertoningsaandeel update voor Google AdWords

Google kondigde aan dat het vertoningsaandeel statistieken rapporten komt naar de advertentiegroep niveau om adverteerders te voorzien van gegevens om ze te helpen “goed presterende advertentiegroepen die niet een groot aandeel van de mogelijke vertoningen behalen.” Google komt niet alleen met vertoningsaandeel statistieken naar advertentiegroep niveau, maar ze bewerken ook hun algoritme die ze gebruiken bij het verkrijgen van deze gegevens.

Google heeft aangegeven dat je in de aankomende weken, waarschijnlijk begin februari, 3 nieuwe kolommen beschikbaar zijn op advertentiegroep niveau. Deze zijn:
Vertoningsaandeel: percentage van verkregen vertoningen gedeeld door het totaal aantal mogelijke vertoningen.
Verloren vertoningsaandeel: het verloren vertoningsaandeel door je Ad Rank.
Exact Match vertoningsaandeel: het percentage vertoningen die je via exacte match hebt ontvangen delen door de aantal mogelijke vertoningen via exacte match.

Vertoningsaandeel

Google heeft ook aangegeven dat ze de manier waarop het vertoningsaandeel wordt berekend hebben geüpdatet. Het nieuwe algoritme zal ervoor zorgen dat de “campagne vertoningsaandeel beter klopt’. Dit heeft het volgende gevolg:

Geraffineerde campagne-niveau statistieken: omdat we onze algoritme aan het updaten zijn, zullen we ook alle vertoningsaandeel gegevens terug tot Mei 2011 updaten.
Dagelijkse update: Om het vertoningsaandeel percentage goed te kunnen berekenen zullen we dagelijks de gegevens updaten. Ongeveer rond 12:00 (Eastern time USA).

Forum gesprekken Google AdWords Help

 

Kijk hier voor  andere leuke en interessante AdWords tips.