Afbeelding Zoekmachine

Wanneer je afbeeldingen hoog gepositioneerd wilt hebben in de zoekmachine zijn een paar tips die je kunt volgen. Het gaat hier om de bestandsnaam en de alt tekst.

Wanneer je je website aan het optimaliseren bent zijn kleine dingen belangrijk voor een goede positie in de zoekmachines. Zo kunnen afbeeldingen in zoekmachine helpen bij het verkrijgen van bezoek. Daarnaast kan met het goed optimaliseren van afbeeldingen het voor de zoekmachine duidelijk worden waar je content over gaat.

Bestandsnaam

Tip 1 voor het optimaliseren van afbeelding zoekmachine is de bestandsnaam. Geef het bestand een naam die de afbeelding beschrijft en het liefst ook een zoekterm is.

Google AdWords LogoFoute benaming: 67820.jpg

Goede benaming: Google-AdWords.jpg

 

 

Alt-Tag

De alt-tag heeft naast voordeel van optimalisatie voor afbeelding voor zoekmachine ook een voordeel voor gebruikers. Wanneer je met de muis over de afbeelding gaat zie je de alt-tag, wanneer de afbeelding niet geladen wordt komt deze tekst er te staan en leest de zoekmachine deze dus.

De tekst in de afbeelding moet je dus laten verwijzen naar de afbeelding of zoekwoorden waar je voor wil optimaliseren.

Google AdWords logo met alt-tag

 

 

 

 

 

Wanneer je een link verbind aan een afbeelding zorg dan dat de alt-tekst je anchor tekst is zodat zoekmachines weten waarnaar je aan het linken bent.

Het optimaliseren van een afbeelding zoekmachine is dus gemakkelijk en niet onverstandig.