Over-Optimalisatie: Nieuwe Google Penalty

Over-optimalisatie penaltyOnlangs maakte Google bekend dat zij website gaan bestraffen waar duidelijk te zien is dat zij hun website neer hebben gezet voor de zoekmachines in plaats van voor de gebruiker. Dit wordt in de wereld van SEO ook wel Over-Optimalisatie genoemd. Op de Google Official Blog heeft Google gister aangegeven dat deze update live is.

Maar wat kan je hieraan nou doen?

Het is belangrijk om je website aan te passen zodat je niet wordt gestraft door de over-optimalisatie penalty van Google. Op de volgende punten moet je letten:

Keyword-stuffing

–          Gooi niet je gehele Title-tag vol met keywords en herhaal een bepaalde keyword niet te vaak. Zorg ervoor dat je title er natuurlijk uit ziet en ook aantrekkelijk is voor de gebruiker.

–          Ga geen blokken tekst op je pagina zetten die puur zijn bedoeld om bepaalde keywords maar kwijt te kunnen.

Unnatural Linkbuilding

–          Ga nu niet als een gek op allerlei directories linkjes plaatsen met exacte anchor-teksten.

–          Gebruik je footer waarvoor die bedoelt is en niet om pagina’s te linken met exacte anchorteksten. Zorgt dat de gebruiker centraal wordt gesteld.

Andere tips en aanpassingen die nodig zijn om de over-optimalisatie penalty te voorkomen legt Rand Fiskin uit in een Whiteboard Friday van SEOMoz.org.