Categories
Algemeen

Jonge ondernemer met durf!

Blytes : Jonge ondernemer met durf !

Vorige week kwam ik een bericht tegen op Twitter over een nieuw social network, Blytes. In het artikel op NU.nl, http://bit.ly/hsGLqJ , las ik dat de oprichter van de social network pas 16 jaar is. Als jonge ondernemer vind ik het leuk om te lezen dat er nog jongere mensen zijn die zich gaan begeven in het mooie vak van ondernemen. Wat mij vooral aanspreekt aan deze jongen, Tim van Elsloo, is dat hij het gewoon doet. Hij heeft een idee om een sociaal netwerk, Blytes, te creëren die verbeterd is ten opzichte van Facebook en Hyves. Met dit idee gaat hij aan de slag en haalt hij binnen 3 dagen meer dan 5000 aanmeldingen binnen. Toch doe je het dan gewoon goed. De durf komt bij het aspect dat hij gewoon start met zijn idee. Niet onderzoeken, markt analyses uitvoeren maar gewoon aan de slag gaat. Veel mensen zullen zeggen dit is dom, dit kan nooit lukken. Natuurlijk is het verstandig om wat onderzoeken te doen, maar ondernemen blijft toch risico’s nemen, en dat heeft deze jongen gedaan.

Dat Tim van Elsloo risico heeft genomen blijkt wel uit het artikel op marketingfacts.nl, http://bit.ly/ggZ5Yl , waarin staat dat Tim de website van Blytes weer offline heeft moeten halen. Zo heeft hij een aantal wetgevingen en randvoorwaarden over het hoofd gezien. Kunnen wij dit deze jongen kwalijk nemen? Nee, vind ik niet. We moeten hem juist prijzen dat hij de durf heeft om innovatief te zijn en aan de slag te gaan. En natuurlijk heeft hij nu zijn lesje geleerd. Maar ik vind vooral dat ervaren ondernemers hem nu moeten gaan helpen met deze wetgeving en randvoorwaarden. De jongen is nog jong en heeft waarschijnlijk niet de expertise in dit vakgebied, zijn expertise ligt waarschijnlijk in het web development. En laten we deze jongen vooral niet schrikken door alle regeltjes uit te laten zoeken. Jonge ondernemers, met durf, zijn belangrijk voor onze samenleving en moet gekoesterd worden.

1 ding weet ik zeker, zodra de site weer online is en full operational ga ik mezelf meteen aanmelden, ik ben benieuwd naar zijn sociaal netwerk en al doe ik er verder niks mee, deze jongen moet vertrouwen krijgen en wat is nou beter voor het vertouwen als een succesvolle social network te hebben opgebouwd.

By Bart van Duinkerken

Driven and energetic consultant and developer with 8+ years of experience working on complex projects with clients across multiple business lines. Fluent in Dutch and English; Self-taught .NET developer; Skilled at bridging the gap between business and IT. Excellent at analyzing business requirements and translating them to development needs. Love working with ambitious people not scared of thinking outside of the box. Enjoy guiding and others understanding business requirements.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.