Categories
Google

Google Trusted Stores – Keurmerk Google

Google Trusted StoreGoogle heeft een nieuwe keurmerk voor webwinkels gelanceerd voor alle Amerikaanse online retailers, Google Trusted Store. Het is een badge dat de gebruiker en koper informatie en garantie biedt dat de verkoper te vertrouwen is. Deze speciale badges zijn zichtbaar in de webwinkels, maar straks ook op Google AdWords, Google Shopping en de Organische zoekmachine.

Google verzameld zelf informatie over de webwinkel in kwestie, de webwinkel zelf kan ook informatie aanleveren. Deze informatie wordt weergegeven in een report card wanneer de gebruiker met zijn muis beweegt over de Trusted Store Badge.

Kopers bescherming
Google meldt dat het keurmerk alleen wordt toegekend aan webwinkels die betrouwbaar zijn, op tijd bestellingen leveren en een goede klantenservice bieden. Wanneer je een aankoop doet bij een Google Trusted Stores dan krijg je automatisch “Gratis aankoop Bescherming” erbij. Dit houdt in dat Google eventuele problemen van de koper gaat helpen op te lossen. Dit tot 60 dagen nadat de aankoop heft plaats gevonden. Google zal voor 1.000 dollar garant staan binnen dit programma.

Trusted Store Pilot
Google heeft met het keurmerk al een pilot gedaan. Hieraan deden onder andere Overstock.com en Wayfair mee. De resultaten waren positief.

Een Google woordvoerder:“Het programma genereerde positieve feedback van shoppers en extra verkopen voor merchants”.

Gratis
Google Trusted Stores is zowel voor online retailers als shoppers geheel gratis. De badges zijn in Amerika al te zien op AdWords. Binnenkort zal de badge ook zijn intrede maken op Google.com en Google Shopping/Merchant. Onlangs werd bekend dat de gratis versie van Google Shopping werd stopgezet en dat het geïntegreerd wordt in Google AdWords. Je kunt in Amerika je als voor de nieuwe Google Shopping aanmelden.

Google Trusted Stores in Nederland?
Op dit moment is het nog niet bekend wanneer dit keurmerk naar Nederland komt. Wel is zeker dat dit zal gebeuren maar over wanneer ga ik geen uitspraken doen.

By Bart van Duinkerken

Driven and energetic consultant and developer with 8+ years of experience working on complex projects with clients across multiple business lines. Fluent in Dutch and English; Self-taught .NET developer; Skilled at bridging the gap between business and IT. Excellent at analyzing business requirements and translating them to development needs. Love working with ambitious people not scared of thinking outside of the box. Enjoy guiding and others understanding business requirements.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.