Categories
Social Media

Social Media marketing tips

Social Media Marketing, het is een relatief nieuw begrip in de marketing samenleving. Wat houd het nou precies in? Internet Consultant Geert-Jan Smits gaf de volgende definitie voor Social Media Marketing: “Media die zijn gebaseerd op conversaties tussen gebruikers.” Is dit nou het enige wat Social media inhoud? Nee, absoluut niet. Social Media is het ook het creëren van Naamsbekendheid, Acquisitie en Verkopen.

Naamsbekendheid, Acquisitie en Verkopen

Social Media Marketing kan leiden tot een grote naamsbekendheid. Maar hoe gaat dit dan in zijn werking, het is niet dat je alleen een aantal accounts aanmaakt bij bijvoorbeeld Hyves, Facebook en Twitter. Ja dit moet wel gebeuren ,aar is het minst belangrijk. Het is belangrijk wat je met deze accounts doet, het alleen aanmaken is niet genoeg. Er gaat tijd in zitten, vooral als je het wil laten slagen. De naamsbekendheid groeit pas als je de doelgroep ook daadwerkelijk bereikt.

De vraag nu is hoe bereik je jouw doelgroep met Social media. Als Internet marketeer heb ik ondervonden dat je Hyves en Facebook accounts moet gebruiken als landingspagina’s voor je bedrijf en producten. Nu vraag je misschien af wat is een landingspagina. Een landingpagina is niet minder dan een webpagina die ervoor probeert te zorgen dat je gaat verkopen. Hoe past dit dan in het plaatje Hyves en Facebook? Je moet ervoor zorgen dat op deze pagina’s een aantal dingen aanwezig zijn, namelijk:

  • Interne consistentie tussen website en account;
  • Bedrijfslogo;
  • Call to Actions;
  • Agenda;
  • Blogs;
  • Conversie geoptimaliseerde teksten;
  • Bedrijfsinformatie;
  • Producten;
  • Review mogelijkheid.

Als je deze aspecten op je pagina zet dan zul je niet alleen naamsbekendheid krijgen maar ook potentiële en uiteindelijke klanten. Daarvoor is de tekst en Call to Action van groot belang. Je hebt met Social Media een marketing kanaal die relatief goedkoop en makkelijk te gebruiken is. Je krijgt hier de mogelijkheid je doelgroep op andere plaatsen te overtuigen dat jou bedrijf, product of dienst de beste keus is. Daarvoor ontwikkel je teksten, en dan? Dan moet je ergens ervoor zorgen dat de klant/gebruiker ook daadwerkelijk kan bestellen en hiervoor gebruik je een Call to Action. Deze moet duidelijk zijn waar de gebruiker heen gaat, wat die daar kan doen en wat moet hij ervoor doen.

Er zijn nog heel veel andere Social Media Marketing kanalen die toegepast kunnen worden aan de hand van wat je doelgroep is. Hieronder een voorbeeld van andere Social Media Marketing kanalen.

By Bart van Duinkerken

Driven and energetic consultant and developer with 8+ years of experience working on complex projects with clients across multiple business lines. Fluent in Dutch and English; Self-taught .NET developer; Skilled at bridging the gap between business and IT. Excellent at analyzing business requirements and translating them to development needs. Love working with ambitious people not scared of thinking outside of the box. Enjoy guiding and others understanding business requirements.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.