Categories
SEO

White Hat SEO vs. Black Hat SEO

White Hat SEO vs. Black Hat SEO

White Hat SEO vs Black Hat SEOWhite Hat SEO wordt gezien als legale/acceptabele technieken die gebruikt kunnen worden om je Zoekmachine Optimalisatie doelstellingen te behalen. Black Hat SEO wordt gezien als de technieken die niet legale en/of de zoekmachines misleiden met als doelstelling hogere rankings.

White Hat SEO

White Hat SEO zijn de technieken die Google heeft goedgekeurd voor het bereiken van hogere posities, en dus meer bezoek, in Google.

Voorbeelden van White Hat SEO zijn: Natuurlijk linkbuilding, unieke content schrijven en op blogs zetten, Sociale Media, Unieke content op je website, on-page-optimalisatie, etc. Unieke en ge├╝pdatete content op je website is de essentie bij SEO, daarnaast zijn er een paar andere technieken die wit(legaal) SEO zijn. Hieronder vindt je een aantal tips die kunnen bijdragen aan betere rankings en meer bezoek op je website.

1) Organische Linkbuilding: Organische Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO. Dit is wanneer mensen een linkje naar jou website/pagina plaatsen omdat ze content origineel, leuk of belangrijk vinden. Backlinks zijn nog steeds een van de belangrijkste argumenten die een zoekmachine gebruikt om je positie te bepalen. Wanneer je goede en unieke content op je website en blog heb zullen mensen vanzelf hier naar toe linken.

2) Titlte Tag: The Title tag is de belangrijkste tag in web marketing. Zorg ervoor dat je belangrijkste zoekwoorden voor een bepaalde pagina vooraan in de Title tag staat. Het beste is om je Title tag niet langer dan 65 tekens te maken. Vergeet ook niet om de keywords verder in de pagina te verwerken.

3) Meta-Tag: The Meta description is de tekst die wordt getoond wanneer je webpagina getoond wordt in de zoekresultaten. Verwerk hierin zoektermen en houd hem korter dan 200 tekens. Zorg er ook voor dat deze tekst uitnodigend is.

Filmpje van Googler Matt Cutts

Black Hat SEO

Voorbeelden van Black Hat SEO zijn links kopen, Keyword Stuffing en onzichtbare tekst, om er maar een paar te noemen. Wanneer je backlinks koopt voor een hogere ranking wordt je hier uiteindelijk voor bestraft. Dit geldt niet voor Google AdWords uiteraard.

Doordat de technologie steeds wordt verbeterd veranderen de zoekmachines ook telkens hun algoritme. Hierdoor veranderd ook vaak wat White Hat SEO is en Black Hat SEO. Bijvoorbeeld Google scant constant het internet af om website te indexeren. Ook gaan ze op zoek naar mogelijke websites die zich bezig houden met praktijken die niet geaccepteerd worden. Websites die zich hiermee bezig houden kunnen worden bestraft met positie daling en uit eindelijk ook uit de index Google gegooid worden. Dag-Dag bezoek en omzet.

Wanner je dus een partij zoekt voor SEO is het dus belangrijk dat je reviews en ervaringen leest om te zorgen dat de partijen zich niet aan illegale praktijken houden. Want uiteindelijk betaal jij de prijs voor hun fouten.

By Bart van Duinkerken

Driven and energetic consultant and developer with 8+ years of experience working on complex projects with clients across multiple business lines. Fluent in Dutch and English; Self-taught .NET developer; Skilled at bridging the gap between business and IT. Excellent at analyzing business requirements and translating them to development needs. Love working with ambitious people not scared of thinking outside of the box. Enjoy guiding and others understanding business requirements.

One reply on “White Hat SEO vs. Black Hat SEO”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.