Categories
Google Google AdWords

6 Manieren om je Google AdWords CTR te verbeteren

6 Manieren om je Google AdWords CTR te verbeteren

Wanneer je gebruikt maakt van Google AdWords, om meer bezoek naar je landingspagina’s te krijgen, heb je vast en zeker gehoord van de term Click-Through-Rate(CTR). De Google AdWords CTR is een belangrijke Key-Performance-Indicator net achter Conversie Ratio. Het verschil is dat je CTR verbeterd kan worden door AdWords optimalisatie en je Conversie ratio door optimalisatie van je landingspagina’s.In een eerdere post heb ik een aantal Google AdWords tips vermeld die ook kunnen helpen bij het optimaliseren van je Google AdWords CTR. Maar nu de 6 manieren om je Google AdWords CTR te verbeteren.

1. Maak gebruik van seizoen activiteiten en events

Maak gebruik van momenten in het jaar dat jou product extra van toepassing is. Promote bijvoorbeeld vakanties of events in je ad tekst. Maar het kan ook gebruikt worden bij vernieuwingen in de markt, conferenties en andere nieuwtjes en feitjes.

Onthoud: Verbind je advertentie met hetgene wat nieuw en populair is.

Voorbeeld: Gebruik zoekwoorden als “verlies vakantie kilo’s” wanneer je afval pillen verkoopt.

2. Gebruik negatieve Google AdWords zoekwoorden

Maak gebruik van negatieve zoekwoorden. Deze zoekwoorden zorgen ervoor dat je namelijk meer relevante bezoekers krijgt. Een negatief zoekwoord zorgt ervoor dat bepaalde woorden jouw advertentie niet tonen.

Onthoud: Verwijder niet relevant bezoek door te specificeren waar je niet naar op zoek bent, en verminder niet relevant bezoek.

Voorbeeld: Wanneer je sport foto’s verkoopt, gebruik dan de negatieve zoekwoorden -medailles en –bekers zodat mensen die medailles en bekers zoeken niet bij jou terecht komen.

3. Stel een vraag

Een goede manier om je Google AdWords CTR te verhogen is door een vraag te stellen in je advertentie. Zorg ervoor dat je weet welke vragen je klanten hebben en zet deze in de tekst. Gebruikers zullen zich hiermee identificeren en het antwoord willen vinden.

Onthoud: Gebruik de emoties van je klanten om ze een betere ad-tekst voor te leggen. Stel een vraag in de headline, en bied de oplossing kort aan in de rest van de advertentie.

Voorbeeld: Vervang “Koken als een professional? Leer koken van kook experts in onze laatste kook boek.” Voor “Koken als een professional? Leer van culinaire experts in onze exclusieve hoe-te-koken boek.”

4. Onthoud de Kwaliteitsscore

AdWords KwaliteitsscoreZorg ervoor dat je kwaliteitsscore hoog blijft. Hierbij is belangrijk dat je landingspagina aansluit op je advertentie en zoekwoorden. Anders gaat je ctr omlaag en je kwaliteitsscore ook, waardoor je meer betaalt voor minder bezoek.

Onthoud: Houd Google niet voor de gek. Google is te slim.

Voorbeeld: Zorg ervoor dat je Google AdWords zoekwoorden, advertenties en landingspagina’s overeenkomen.

5. Target je doelgroep.

Zorg dat je de doelgroep target die ook daadwerkelijk bij jou koopt. Target wanneer je producten verkoopt door middel van zoekwoorden alleen het “zoeknetwerk” wanneer je display netwerk kiest is mijn Google advies om voor AdWords remarketing te gaan. Hiermee target je gebruikers die al, zelf bepaalde, acties heeft ondernomen op jou websites.

Onthoud: Dat je de juiste doelgroep benadert en niet in het wilde westen schiet.

Voorbeeld: Verkoop geen marketing advies aan rechten studenten.

6. Vergeet je landingspagina’s niet.

Dit heeft niks met de Google AdWords CTR, maar toch speelt het een belangrijke rol in jouw AdWords optimalisatie. Want wat er gebeurt op je pagina na de klik is net zo belangrijk als de klik zelf. Je wilt ten minste dat je wat verkoopt, weggeeft, of een ander doel dat bereikt wordt. Dit betekent originele content, aansluitende pagina, en een goede call-to-action.

 

Wil je een stap verder met AdWords? Probeer dan ook eens Google Remarketing of raadpleeg een Google Remarketing Specialist.

By Bart van Duinkerken

Driven and energetic consultant and developer with 8+ years of experience working on complex projects with clients across multiple business lines. Fluent in Dutch and English; Self-taught .NET developer; Skilled at bridging the gap between business and IT. Excellent at analyzing business requirements and translating them to development needs. Love working with ambitious people not scared of thinking outside of the box. Enjoy guiding and others understanding business requirements.

3 replies on “6 Manieren om je Google AdWords CTR te verbeteren”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.