Categories
Google SEO

65% van de SEO geraakt door nieuwe Google update

Onlangs heeft Search Engine Roundtable, een Amerikaanse SEO blog, een onderzoek gedaan naar welke percentage van SEO’s geraakt zijn door de Google Penguin Update. Zie hieronder de resultaten uit hun onderzoek. Het is belangrijk om in je achterhoofd te houden dat de kans groot is dat mensen die erdoor zijn geraakt eerder antwoorden dan mensen die er zonder kleerscheuren vanaf zijn gekomen. De poll is beantwoord door meer dan 1.000 bezoekers, 65% zegt dat ze negatief zijn geraakt door de update. Dit terwijl 13% zegt dat ze positieve resultaten hebben gemeten na de update. Zie hieronder de grafiek en tabel met data.

Dit is allemaal veel meer dan bij de Panda update. Hierin zeiden 40% van de respondenten dat ze geraakt waren door de update. Natuurlijk is de ene poll de andere niet. Daarbij moet ook gezegd worden dat de Panda update gericht was op alle sites en de Penguin update is gericht op SEO technieken.

 

Lees meer informatie met betrekking tot dit onderzoek op de website van Search Engine Roundtable.

By Bart van Duinkerken

Driven and energetic consultant and developer with 8+ years of experience working on complex projects with clients across multiple business lines. Fluent in Dutch and English; Self-taught .NET developer; Skilled at bridging the gap between business and IT. Excellent at analyzing business requirements and translating them to development needs. Love working with ambitious people not scared of thinking outside of the box. Enjoy guiding and others understanding business requirements.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.